Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Welkom bij Andalusië Sportief Wandel & Fietsvakanties, een klein, Nederlandse familiebedrijfje met een persoonlijke en vooral flexibele benadering van onze gasten. Wij zijn sinds 1994 actief in de streek Axarquia en het Sierra de Tejeda & Almijara Natuurpark in Andalusië. In het 'witte' bergdorp Cómpeta (642m) bieden wij authentieke accommodaties voor actieve wandelvakanties in Spanje & fietsvakanties in Spanje aan, met prachtige routes in de groene wijnstreek Axarquia met de bekende Pueblos Blancos (witte dorpjes) van Andalusië. Onze Wandelen in Spanje, Wielrennen in Spanje en Mountainbiken in Spanje arrangementen in Andalusië verzorgen wij op basis van individuele wandelvakantie of individuele fietsvakantie en groep wandelvakantie of groep fietsvakantie. Er is keuze uit georganiseerde 'logies', 'half pension' of 'volpension' wandel arrangementen en fiets arrangementen in Andalusië.

Waarom Cómpeta?

Wij brachten in de herfst van 1994 vanuit onze woonplaats Madrid, een bezoek aan Cómpeta op doorreis. Na een heerlijke lunch in de warme najaarszon op het sfeervolle dorpsplein van het dorp, besloten we onmiddellijk dat dit de plek was waar we ons thuis zouden gaan voelen! Plannen werden gemaakt om hier een verder bestaan te gaan opbouwen; we zijn er nog steed en voelen ons hier echt THUIS.

Wat gaan we doen?

Een groot, statig dorpshuis werd nog in dezelfde week aangekocht en met een aannemer werden plannen gemaakt om, wat nu Mesón La Hospedería is, ingrijpend te restaureren. Samen met Nederlandse touroperators zijn we volledig verzorgde individuele en groep wandelarrangementen aan gaan bieden. Begin 1995 was Mesón La Hospedería klaar en konden we de eerste wandelgroepen van Sinbad en Aktiva Tours ontvangen. We zijn later nog wél in Marbella geweest, maar niet meer uit Cómpeta weggegaan! Sinds 2001 hebben we gezelschap van onze dochter Eloísa.

Nieuwe fiets activiteiten!

Na sinds 1995 met veel succes wandelvakanties in Andalusië (groep en individueel) op een persoonlijke manier begeleid te hebben, zijn er sinds enig jaren ook racefiets en mountainbike liefhebbers die ons weten te vinden. Het gevolg was het ontwikkelen van Wielrennen in Spanje en Mountainbiken in Spanje fiets arrangementen in Andalusië, inclusief fietsverhuur en begeleiding. Voor de wielrenners is de racefiets vakantie in Andalusië, midden in de bergachtige omgeving van Cómpeta, de streek Axarquia en het Sierra de Tejeda & Almijara Natuurpark uitstekend geschikt voor het uitzetten van training en recreatieve fietsroutes in dit uitgestrekte gebied. De mountainbiker heeft hier de mogelijkheid een uitdagende mountainbikevakantie in Andalusië te boeken en het uitgestrekte Natuurpark te ontdekken, hoge bergen, snelstromende beken, kilometer onverharde paden en 'witte' bergdorpjes in de zon te ontdekken. Nu is Fietsen in Spanje onze belangrijkste activiteit geworden!

Welkom in Cómpeta, welkom bij Andalusië Sportief

Welkom in Cómpeta, Andalusië, een heerlijke bestemming voor een wandelvakntie in Andalusië of fietsvakantie in Andalusië.

Google+