Wandelvakantie in Andalusië, Zuid Spanje

 

Genoeg van regen, kou en sneeuw?

Knijp er tussen uit! Pak je rugzak, korte broek, wandelschoenen, boek een voordelig midweek ticket naar Málaga en vlieg er tussen uit om te wandelen in Andalusië en je batterij weer op te laden! We bieden je meer dan 30 prachtige wandelroutes voor een actieve wandelvakantie in Andalusië. Wij begeleiden je dagelijks met wandel advies, afwisselende Nederlandse wandelroutebeschrijvingen diep in het Natuurpark of de kleine, 'witte' dorpjes in de omgeving. Een Wandelvakantie in Andalusië kan op iedere dag van de week geboekt worden, dus profiteer van de voordelige mid-week tarieven van Transavia, Vueling of Ryanair naar Málaga!

Wandelvakantie in zonnige Andalusië

Wandelaccommodaties met afwisselende wandelroutes vanuit onze locatie in Andalusië. Tijdens je wandelvakantie verblijf je in de authentieke, comfortabele dorps accommodaties in het levendig, 'witte' bergdorp Cómpeta. Een sfeervolle bestemming voor een wandelvakantie in Andalusië, een mooi dorp met een gezellige dorpsplein en terrasjes in de zon. Het is heerlijke afwisselend wandelen in Andalusië, bergen tot 2063 meter hoogte, wandelen langs diepe kloven met weelderig begroeide beken en verloren dorpjes midden in het berg landschap. Heerlijk slenteren langs de Middellandse Zee of door de smalle, kashba achtige straatjes van de kleine, spierwit gekalkte dorpjes in de omgeving. Het is ontspannen wandelen in Andalusië bij het bijzonder milde klimaat van onze streek, juist in de herfst, winter en vroege voorjaar als het in Nederland nat en kil is! 

Sierra de Alhama,Tejeda & Almijara Natuurpark

Onze bestemming voor een wandelvakantie in Andausië, bevindt zich aan de rand van het beschermde en zeer uitgestrekte Sierra de Tejeda, Alhama & Almijara Natuurpark (40.660Ha) in Andalusië, Zuid Spanje. Wandelen over mooie groene paden óf over een smalle, inspannende hellingen naar een mooi uitkijkpunt met de indrukwekkende bergen La Maroma (2.063m) en Cerro Lucero (1.776m)op de achtergrond. In de verte de sneeuw van de Sierra Nevada, in het zuiden de Middellandse Zee met contouren van het Riff gebergte in Noord Afrika. Een prachtig afgelegen, ruig en vooral indrukwekkend berglandschap met een rijke flora en fauna vooral bijzonder vanwege de zeldzame plante en vogels. Wandelen in Andalusië langs snelstromende riviertjes en honderden km ’s van de mooiste paden en onverharde wegen. We helpen je graag 'Op Pad' in dit bijzonder mooie natuurgebied. Kijk hier voor een video van de wandelroute Frigiliana - Cómpeta.

Kijk hier voor de locatie van Cómpeta en het Tejeda, Alhama & Almijara Natuurpark.

Het beste wandelklimaat van Europa!

De Tejeda, Alhama & Almijara bergketen vormt een natuurlijke bescherming tegen de koude weersinvloeden uit het noorden. Als het in Nederland guur, nat en koud is en vlieg tickets in de aanbieding zijn, is het de beste tijd om te wandelen in Andalusië. Gemiddeld 320 zondagen per jaar, dat is 8 uur per dag, zorgen er voor dat je ontspannen kunt wandelen in en van een aangename temperatuur kunt genieten! Boek Wandelen in Spanje juist in de herfst, winter en vroeg voorjaar om te wandelen in Andalusië! Juist in die jaargetijden is het hier erg goed toeven!

Kijk hier voor actueel weer in Cómpeta
 

Nederlandse wandelroutebeschrijvingen

Voor je wandelvakantie vind je meer dan 30, duidelijke Nederlandse wandelroutebeschrijvingen in je accomodatie aan. Wandelen op je eigen tempo door de bergen en heuvels, over mooie, groene paden met duidelijk aangegeven wandelroutes variërend van 1 tot 8 uur.Wandelen door het uitgestrekte Natuurpark naar de toppen van de bergen Cerro Lucero op 1.779 meter of La Maroma op 2063 meter hoogte over geitepaden, onverharde track's, oude ezelroutes en smalle voetpaden. Wandelroutes beginnen bijna altijd 'voor de deur' van je accommodatie! Je stijgt per dag maximaal 740m, maar meestal ong. 400m. De prachtige beklimming naar de top van de berg Lucero is wat pittiger, je stijgt 1000 hoogte meters over ruige, smalle bergpaden voor een indrukwekkend uitzicht naar de Sierra Nevada en bij helder weer, Noord Afrika aan de overkant van de Middellandse Zee. Er zijn ook verschillende GR-wandelroutes in de directe omgeving van onze wandel bestemming Cómpeta. Wandelen in Andalusië is voor iedereen met een normale conditie goed te doen én je kunt iedere dag mét ons, een voor jouw geschikte wandeling uitzoeken.

Wandelen in Andalusië sinds 1994

Wij bieden sinds 1994 sportieve wandelaccommodatie aan op onze eigen locatie in het zonnige wandelgebied in Andalusië in Zuid Spanje. Met onze uitgebreide kennis van het gebied denken we graag met je mee bij de voorbereiding van een wandelvakantie. Daarom komen veel wandelaars al meer dan 23 jaar, soms jaarlijks, bij ons wandelen!

Wandelvakantie ver weg van het massa toerisme.

Voor je wandelvakantie in Andalusië verblijf je in de accommodatie van ons in het 53 km ten oosten van Málaga gelegen, authentieke maar vooral óók gezellige én levendige 'witte' bergdorp Cómpeta één van de bekende 'Pueblos Blancos' van Andalusië. Hier ben je in de 'groene' wijnstreek Axarquia, het wandel pareltje van Zuid Spanje, vér weg van het massa toerisme, maar midden in de prachtige natuur! Het dorp Cómpeta is beslist géén uitgestorven dorp, maar 'thuis' voor bewoners van meer dan 31 verschillende nationaliteiten die hier vele jaren geleden voor het milde klimaat én wandelen in de prachtige natuur zijn komen wonen.

Standplaats wandelvakantie

Deze wandelaccommodatie is bij uitstek gescjikt voor een 'standplaats’ wandelvakantie met een maximum aan comfort, rust en gemak! Wandelroutes beginnen bijna allemaal direct voor de deur van de accommodatie én je pakt je koffer maar één maal uit! Géén gedoe met bagage vervoer naar verschillende locaties óf uitbaters van accommodaties, ver weg in een onherbergzaam oord zonder gezellig restaurantjes, lokale bar of openbaar vervoer! Dagelijks hebben we even contact om je van wandeladvies of toeristische tips te voorzien, of gewoon op een terrasje in de zon even 'bij te praten' met een drankje!

‘Op maat’ wandelvakantie

Na aankomst in het dorp bespreken we op het dorpsplein, bij een wijntje en tapas, hoe je jouw wandelvakantie in Andalusië wilt indelen en maken we samen een wandelprogramma met afwisselende wandelroutes voor je en ga je een dorps wandeling maken. Je slentert op je gemak langs de mooiste hoekjes van ons dorp, de bakker, slager, super, de flappen tapper en de beste restaurantjes voor een smakelijk diner!

Wandelaccommodatie, al vanaf € 145,00 per persoon

Een 8 daags wandelarrangement op basis van 'logies', boek je in de accommodatie Antares, (voorwaarden) al voor € 145,00 per persoon.
Méér informatie

Óók op iedere dag van de week aankomen

Maak gebruik van goedkope vliegverbindingen van Nederland of België naar Málaga en kom op iedere dag van de week aan om te wandelen in Andalusië! Vraag via het contact formulier of de gekozen accommodatie voor jouw wandelvakantie in Andalusië nog beschikbaar is, bellen kan natuurlijk ook; (0034) 629031167

Sfeervolle wandel accommodaties

Een comfortabele accommodatie is erg belangrijk bij een wandelvakantie; na een hele dag lekker in de natuur wandelen, wil je 's middags in een sfeervol dorp met een comfortabele accommodatie 'thuiskómen'. Je logeert voor je wandelvakantie in de sfeervolle, authentieke accommodatie van het ruime en van een privé dakterras voorziene Casa Granada. Deze accommodatie is letterlijk 'om de hoek' van de gezellige terrasjes op het dorpsplein ​gelegen.

Prijzen wandel accommodatie

Voor prijzen, uitgebreide informatie, foto’s etc. van de wandel accommodatie, ga je naar de pagina Accommodaties

Gezellig én voordelig uit eten

Er is keus uit zo'n 12 restaurantjes, taperías en een pizzeria, allemaal met een terras in de zon, ook voor een zeer uitgebreid ontbijt (€ 7,50 p.p.) voor dat je op pad gaat! Na een dag heerlijk wandelen is het voor een heel redelijke prijs ook goed eten en drinken op het gezellige dorpsplein. Je besteld een 3 gangen lunchmenu al voor € 8,50 p.p. We reserveren met plezier een uitgebreid 3 gangen menu diner, inclusief wijn, water en koffie voor € 20,00 p.p. voor je. Vegetarische en glutenvrije maaltijden zijn natuurlijk óók mogelijk.

Géén gids nodig

Wandelen in Andalusië doe je zonder gids, maar mét ons wandeladvies en Nederlandstalige routebeschrijvingen. Je bepaald zelf waar en wanneer je, op je eigen tempo, wilt wandelen en hoe laat je wilt vertrekken. De verstrekte wandelroutes door het uitgestrekte Natuurpark en de omgeving van het dorp zijn daar duidelijk gemarkeerd. Samen met de routebeschrijvingen,  topo kaartje, hoogte en afstandsprofielen zijn de wandelroutes voor iedereen eenvoudig te volgen en heb je beslist géén gids nodig. 

Wandelervaring en conditie

Voor wandelvakantie in Andalusië heb je géén speciale 'berg’ ervaring nodig. Je gaat per wandelroute ongeveer 1 tot 8 uur wandelen waarbij je per dag maximaal 740m, maar meestal ong. 400m. stijgt. Bedenk wél dat je in een zeer uitgestrekt, heuvel en bergachtig gebied wandelt en natuurlijk wel een basis conditie en een goede wandel uitrusting moet hebben. Gebruik van 'laagjes' kleding, deelbare lange broek, stevige (berg)schoenen met grof profiel en bescherming tegen de zon (heel belangrijk) én eventuele regen in het winterseizoen zijn voor het wandelen in de bergen aanbevolen.

Wandelaccommodatie in Andalusië boeken

Een wandelaccommodatie in Andalusië boek je alleen of met 2 of meer wandelaars, vvoor groepen maken we graag een offerte óp maat'. Voor wandelroutes in het hoge deel van het Natuurpark adviseren we je uit veiligheid overwegingen met 2 personen te boeken. Boek via de Offerte & Beschikbaarheid aanvraag, geef aan welke accommodatie en eventuele opties  je wilt boeken. Zie pagina Boeken voor boekingscondities. Wil je direct contact met ons, bel dan +34629031167 (mobiel) of +34951067717 (vast) Na ontvangst van je boeking aanvraag, houden we de accommodatie 5 dagen voor je in 'optie' om je in de gelegenheid te stellen de vluchten te reseveren.

Verlenging (meestal) mogelijk

Een wandelaccommodatie in Andalusië kan (in principe) altijd met één of meerdere dagen verlengd worden om bijvoorbeeld, óf gewoon een paar dagen op het nabij gelegen Middellandse Zee strand te luieren of excursies naar het Alhambra in Granada, de Mezquita van Cordoba of Sevilla te ondernemen, we helpen je graag bij het organiseren hiervan. 

Weekend of midweek wandelaccommodatie

Vanaf 4 dagen boek je bij ons óók een midweek of langweekend Wandelaccommodatie, inclusief persoonlijke taxi Meet & Greet op de luchthaven, transfer naar Cómpeta. Vraag een offerte hiervoor aan met jouw wensen!

Géén verborgen kosten

Voor een wandelaccommodatie in Andalusië, betaal je géén reservering, boeking, administratiekosten of seizoentoeslag, de btw, de eind schoonmaak is óók al in de prijs inbegrepen!

Gratis WiFi

Al onze accommodaties zijn voorzien van gratis WiFi.

Autohuur

Voor een wandelvakantie in Andalusië, is autohuur een voordelige transfers optie én je hebt de mogelijkheid in andere gebieden te wandelen of een excursies te ondernemen naar bijvoorbeeld het Alhambra in Granada. Vraag onze kortingscode, dan krijg je 15% korting!

Holá! Bienvenido en Cómpeta

Welkom voor een wandelvakantie in Andalusië met als standplaats het 'witte' bergdorp Cómpeta, aan het eind van een langgerekt dal op 640m hoogte gelegen Een gezellig dorp met terrasjes op het gezellige dorpsplein in de bijna altijd schijnende zon. Cómpeta is één van de pittoreske Andalusische witgeschilderde dorpen met smalle straatjes typerend voor deze streek. Wandelen in een landschap van terrassen met olijfbomen in de omgeving van het dorp uit de tijd dat de Moren hier nog boerden. Spierwitte huisjes met verweerde, terracotta dakpannen, smalle straatjes en steegjes met knalrode geraniums, oude mannetjes met gegroefde gezichten op het bankje onder de monumentale kerktoren. Een dorp vol herinneringen uit lang vervlogen tijden, maar óók met vele, kleine barretjes en restaurantjes rondom het dorpsplein waar het in het bijna altijd schijnend zonnetje goed én voordelig eten en drinken is!

Hola! Bienvenido en Cómpeta, bienvenido a Andalucia, disfrutaló!

(Hallo, welkom in Cómpeta, welkom in Andalusië, geniet er van!) 

 

Meer sportieve óf culturele activiteiten tijdens de wandelvakantie in Spanje?